08 de febrer 2008

CAPRICCIOSA -Solà d'Enclar- Andorra




ANDORRA - Solà d'Enclar (Santa Coloma).


Via CAPRICCIOSA 240 metres.


Dificultat: màx. 6a (Força passos en V+).


Roca: Granit.


Equipament: Via equipada amb parabolts (1er. llarg espits) Les reunions estan equipades amb anelles.


Material: 10 bagues exprés + reunions. Algun tascó o friend petit (opcional).


Aproximació: El camí surt des de l'aparcament del cementiri de Santa Coloma, lloc on deixarem el cotxe. Marques grogues assenyalen el cami del rec del solà, que surt al peu del mur del cementiri, resseguint la base de la paret. La via surt entre dos sectors d'esportiva (mirant la paret a l'esquerra el sector de l'esfinx, i a la dreta el sector de santa coloma).



Base de la via


Quan veiem des de lluny la paret ens sembla tot bastant herbós, el símil seria la postres de músic de la sud de roca narieda. Un cop ets a la base de la paret costa un pel orientar-te, donc tot és plé de panys força nets i si no és té clar on vas t'acabes fent un embolic ( com ens va passar el primer cop). La via discòrre primer per na lína de diedres amb tendència a la dreta, per creuar un bosquet per anar a buscar dos llargs que superen uns blocs que ens porten al tram final on trobem una placa preciosa de fissures petites. Tot amanit amb diedres i fisures, en resum:


Com diria en Ramon, -Això del Solà d'Enclar és com Yosemite a lo barato !
















L1. Diedre característic, en ramonson arribant a la primera reunió.

L1 (30 m, 5+), pujar pel mig del diedre fins a unes alzines situades en un replà. Hi ha una reunió (cadena) al mig del llarg, ens la saltarem fins als arbres. Aquest llarg està equipat amb espits.













Ramonson arribant a la R2


Sortida de la R1.

L2 (25 m, 5a ), des de la reunió per sobre a la dreta veiem unes alzines, allà és on hi ha la segona "r". Sortim de la reunió i pel diedre amb tendència a la dreta anem a buscar els arbres.















Josmar a la fisura del 3er. llarg


L3 (25 m, 5+), pujar cap a l'esquerra per seguir una fissura cap a la dreta; continuar 10 metres per un bosquet fins trobar la "r". (La primera asseguraça queda a l'esquerra de la reunió, la corda ens fregarà bastan, nosaltres un cop a la segona xapa vam treure la primera).




















L4 (35m, 5+), pujar recte fins a un arbre, seguir cap a la dreta per fissures bones per continuar per un diedre curt. (Al costat del 7é parabolt hi ha un pitó).


L4 bis (20 m, II), travessar cap a la dreta per un bosc fins a peu de paret.


L5 (15 m, 5a), superar un bloc fissurat fins un replà.

















L6 (20m, 5a), pujar per un diedre per despres encarar l'esperó i un cop superat travessar cap a la dreta.
















Xemeneia d'entrada a la placa del L7.
L7 (25m, 6a), una petita xemeneia ens porta a una placa fissurada.

L8 (25m, 5b), elevar-se per un tram trencat i vertical i continuar per una fisura fàcil.




















L9 (25 m, 5+), pujar un tram vertical amb pedres encastades (tira una mica enrere però hi ha bona presa). Continuarem per una fissura curta i oberta per arribar a unes plaques tombades on hi ha uns pins. Un diedre final fàcil ens porta la última reunió (un cop a la segona xapa, em d'anar cap a la dreta).



Descens: Baixar pel fil de l'esperò fins poder girar cap a l'esquerra per anar a buscar la canal de descens que ens porta directament al cami del rec d'en solà, per tornar al pàrquing del cementiri (30 min. aprox).

4 comentaris:

ramon ha dit...

vale.... la pizza esta molt bé pero hay algo mas???????
jejejejjejejejejje

Anònim ha dit...

paciencia que es la mare de la ciencia

ramon ha dit...

Eii Ignazio....

Mol xulo el post, ha quedat molt guapo..., Ahir vaig comprar una bossa de cacahuets per la proxima setmana que tiunguem festa, el Josmar esta que se sale i s'ha de tenir algun detall amb ell jajajja.
Vinga campió fins dilluns a la cova dels lladres.....

Xavi ha dit...

Hola Ignasi, sembla mentida que entre tanta vegetació surti una via tan entretinguda, a mi em va agradar força. Hi ha alguna foto que podria passar per alguna via del "Capi" jeje...
Apa, tú dilluns a la cova i jo a canviar bolquers, si és que anem al revés...