25 de novembre 2008

Giro delle TRE CIME DI LAVAREDO


Les Dolomites són unes muntanyes espectaculars i la icona d'aquestes les TRE CIME DI LAVAREDO.

Aquestes están sitades a les dolomites d' Arounzo, frontera de les provincies dolomitiques de Belluno i Bolzano i d' Italia i Austria.

El Cim OEst té una alçada de 2973 mts, la Grande 2999 mts. i la Piccola 2856 mts.

Per arribar-hi em d'agafar la carretera que surt des de Cortina s'ampezzo en direcció al "paso Tre Croci" per davallar fins al llac de Misurina on podem parar i fer unes fotos. Des d'aqui ja podem veure les Tre Cime, la vessan sud però és una mica.. com ho diria.. bé sembla un mun de rocs. La Carretera continua un emplaçament trampa que es diu Rinbianco, aqui és on et fan pagar 20 euros per fer sis kilometres de carretera fins als pàrquings que estan just al peu de les Tre Cime a l'enforcadura Longeres. Aquesta carretera va ser construida durant la Primera Guerra mundial per abastir les línies, de fet des del pàrquing es poden veure galeries i búnkers excabats a la muntanya.

LLac dde Misurina

Llac d'Antorno


La posició estrategics de les TRE CIME va fer que aquestes muntanyes protagonitzessin sagnants batalles durant la I Guerra Mundial, per tot arreu podem veure signes de d'aixó. Qui coneix l'alta muntanya pot imaginar les dures condicions que van patri aquesta gent i més si és té en compte que el material del que deurien dispossar sería més aviat insuficient.


Refugi Auronzo i el sender que porta al refugi Di Lavaredo.


Una de les cicatrius més evidents la trobem aprop del refugi Locatelli on la muntanya que hi ha radera, la torre di Toblin està completament foradada. Un altre sender es va excavar a la roca del Monte Paterno on una via ferrada hi transcòrre actualment, la ferrada Innerkofler, que ens duu des del refugi di Lavaredo fins al refugi Locatelli.

L'itinerari que vam fer és la volta circular a les Tre Cime i surt des del refugi d'Auronzo fins al refugi Locatelli pel sender número 101, i des del Locatelli fins a l'aparcament pel sender número 105. És un taçat fàcil, amb poc desnivell i molt ben indicat practicable en mitja jornada, i del tot recomanable, imprescindible pels amants de l'escalada on la cara nord d'aquest massís no deixa a ningú indiferent.

I que millor que no algunes imatges per descriure aquest magnific paratge.

Baixant cap al refugi Locatelli


Les TRE CIME des de sota el Monte Paterno.


Refugi LocatelliLa Cara nord de les Tre Cime

4 comentaris:

Xavi ha dit...

Guapes les fotos Ignasi. L'excursió molt interessant, jo la vaig fer amb mal temps però em va agradar molt, això si, em vaig quedar amb les ganes de grimpar unes quantes d'aquelles parets.

Adéu

Anònim ha dit...

Bones fotos!

Pere :-) ha dit...

Hola, Ignasi!! quines fotos més xules, i quins paisatges!! La del reflexe a les ulleres de sol m'ha agradat molt, t'ha quedat molt bé!! l'has fet amb la Canon D ?

Ignasi ha dit...

Merci Pere, les fotos les vaig fer amb la canon a base d'anar probant.. n'hi ha de fetes amb filtre.