20 de setembre 2008

Via d'en martíMaterial: Bagues, cordinos per claus amb forat petit, estreps i algun fissurer o friend.
150 mts. aprox.

Aproximació: Des de Sant Lloreç de Morunys direcció la Coma, en aquest poble hi trobarem un desviament a la dreta per una pista formigonada amb un cartell que posa "cal fiter". Desprers de fer algunes corbes i arribant a unes cases podem deixar el cotxe en una esplanadeta sota un gran roure davant d'una font. Des d'aqui un camitet s'enfila en direcció a la paret en mig dels blogs d'una tartera.Llarg 1: (Vº): La via comença darrera d'un bloc amb forma plana on la roca és vermellosa. La primera assegurança allunya una miqueta i t'hi jugues una bona castanya. Resseguirem una fissura amb tendència a l'esquerra fins arribar per terreny més fàcil a una repisa amb una sabina on hi trobem la primera reunió. (3 espits i 1 clau)


Llarg 2: (IV+/V) Sortim de la repisa per la seva dreta per ua placa. Jo vaig reforçar el llarg amb algun catxarro (un tascó i un friend) i es que la roca no presta gaire confiança tot i que és més bona del que sembla. Pujarem recte per la placa en direcció a unes alzines, a on muntarem la reunió; jo la vaig muntar a l'alzina de més a l'esquerra però a la que queda a la dreta hi ha algun cordino. (4 espits)


Llarg 3: (6ª+ o V/A1) Continuem amb tendència a l'esquerra, des de la reunió no es veu gaire cosa pero a mida que es progresa es troba algun clau, fins que es posa vertical. Nosaltres vam treure les escaletes. Hi ha algun clau en que el forat és molt petit, cal portar alguna cordino o bé un mosquetonet prim. També hi vam veure algun clau força sortit. La reunió està muntada en una còmoda repisa. (claus i espits)


Llarg 4: (IV+) Llarg molt curtet que supera un sostret amb molt bona presa però molt maco de fer, per arribar a una altra repisa on muntem la R4.
Llarg 5: (V) Recte amunt per un diedre fins anar a trobar una espècie de coba, a sobre de la qual hi ha la reunió. (6 espits)Descens: Si baixem una mica cap a la dreta trobarem en unes alzines cordinos i un mallon per muntar un rappel que ens porta fins a una altra instal·lació. Com que no estavem segurs de la longitud del rappel vam fer-ne dos. Els rappels ens deixan a peu de paret, la que si anem ressenguint ens durá un altre cop a peu de via.2 comentaris:

ramon ha dit...

ei... fistre.....

ja veig que no pares.... ja es nota el canvi de categoria, a veure si t'animes i em convides a anar a escalar, que un ja no està per a molts "trotes" jejejeje.
Salutacionssssssssssssssss

lux ha dit...

Bones!!

Gracies pel post!!
aquesta via fa temps que la vull fer... fins i tot ho he intentat un cop.. pero pel mal temps no varem arribar ni al peu
Felicitats!!