07 d’abril 2007

TOSSA PLANA DE LLES



TOSSA PLANA DE LLES
2916 mts.
Cerdanya.












Gràcies a les abundants nevades d'aquests últims dies el Frances i jo hem pogut gaudir de la neu a la cerdanya. El cim escollit va ser la Tossa Plana de Lles de 2916 mts. un cim de poca dificultat i amb pendents suaus on el risc d'allaus minva.














El recorregut comença a Cap del Rec situat a 1960 mts. des d'aqui tenim dues opcions, o bé agafar el cami que puja en direcció nord entre mig del bosc, o bé per les pistes d'esqui de fons. Nosaltres vam optar per la segona ja que pel camí del bosc hi havia molta traça de raquetes que dificultava el pas dels esquis.














Anem per on anem ambdós camins ens porten fins al refugi del pradell a 2100 mts.














Des del Pradell abandonem la pista i ens enfilem entremig del bosc en direcció Nord per buscar el cim. Arribarem al pla de les Someres a 2340 mts. lloc on la pendent desapareix juntament amb els arbres.

Ara tan sols ens falta enfilar la carena fins arribar al cim situat a 2916 mts. el qual fa frontera amb Andorra.




















La baixada és fa pel mateix itinerari, amb tres trams diferenciats, el primer per unes pendents suaus fins arribar al bosc on ens ho passarem d'alló més bé esquivant, o no, els arbres. I un tercer tram mes desagrait que són les pistes d'esqui e fons ons ens farem un fart de remar.