17 de desembre 2006

BON NADAL



Des d' Arsèguel us desitjem que passeu un Bon Nadal i un Feliç 2007.

11 de desembre 2006

PUJADA AL CADI EN BTT

Tenia el bloc abandonat, pero ja hi tornem. Aquesta setmana passada estava mes ocupat mirant el cel a veure si nevava que fent alguna cosa. De neu res de res, teniem l'esperança de començar a esquiar avui mateix pero com no li posem rodes al esquis no ho crec, a la cara nord del cadi tan sols una enfarinadeta :(




Ja que no hi ha neu i la roca comença a estar freda de debó, semblem sargantanes buscant el sol, us proposo una sortida amb BTT. No és una gran ruta però el que té d'interessant és que ens permet pujar a dalt de la serra del Cadi sobre d'una bicicleta, així segurament ja haurem pogut ascendir la serra caminat, amb piolets i grampons i amb rodes.


De fet aquesta ruta es una part de la volta al cadi moixeró, no és que sigui una "part" propiament dita sinó més bé una variant, ja que hem de pujar per tornar a baixar pel mateix cami.



Si es fa tan sols aquest tros és una excursió matinal i ara com que als matins es diposita la voira a la vall podem gauir de paissatges espectaculars i fer algun cim d'entre 2400 i 2600.


La ruta comença a prop d' Adraen, a la caretera que va de la Seu a Tuixen surt una pista a la qual ja hi ha un poster informatiu a on deixarem el cotxe:




A partir d'aqui tot pujada fins a dalt de tot. A mitja pista hi ha una cadena. La pista és bona fins al pla dels Gosolans (mateix no que el coll del comabona pujant des de prats d'aguilo). A partir d'aqui la pista puja fent esses i és pedregosa fins al final al cap de l' Orri a 2300 mts. Qui encara estigui fort hi pot anar fins a la torreta del cadi 2559 o al pic de les tres canaletes 2608 mts.

Despres cal tornar a baixar pel mateix cami, o qui vulgui des del cap del orri fins al pla dels gosolans camps atraves pel PR C-122 en plan trialera.

Es tracta d'una sortideta matinal amb un total d'uns 30 km (anada i tornada) i uns 1000 metres de desnivell. Recomanable pels paissatges i l'entorn.